BOEKEN

KLEINE MATROOS 💙
Prentenboeken maken. Wanneer besloot ik dat ik dit graag wou gaan doen? Heb ik al besloten om dit te gaan doen? Yes!

Het is botsen op beperkingen. Mezelf in vraag stellen. Constant twijfelen. Niet vanzelfsprekend. Graven en wroeten. Moet ik wat meer kind zijn, wat meer loslaten?

Tijdens mijn opleiding Publiciteit in Sint-Maria Antwerpen, werd het DaVinci project voorgesteld, de mogelijkheid om een buitenlandse stage te doen van 3 maanden. Welk onderdeel van je opleiding sprak het meest aan? Dat was de eerste keer dat ik hardop zei: ik wil graag kinderboeken illustreren en ik kies Parijs!

Een behoorlijk formulier ingevuld om me kandidaat te stellen, 3 plaatsen voor onze ganse richting. Met de trein en bus naar een kasteel voor een motivatiegesprek in de ‘middle of nowhere’. In herfstig weer zoals nu, veel wind en regen. Best grensoverschrijdend voor deze ‘avonturier’. Om dan te horen dat de beurzen voor onze richting afgeschaft waren. Geen enkele student mocht gaan.

En dan ben ik het vergeten, denk ik. Schoof mijn droom naar de achtergrond. Ik was al blij met een job, laat staan één in de creatieve sector. Dan nog, voor studenten van Sint-Maria? Het was ‘maar’ een richting van 2 jaar, een 7de en 8ste jaar. Maar na mijn ASO in het middelbaar, ging ik niet gaan voor een Sint-Lucas. Zo creatief was ik niet, dacht ik! En nu… komt er een prentenboek dit jaar!

Van mezelf vind ik dat ik nog moet groeien, als ik zie welke weg ik aflegde in de afgelopen 2 jaar, nu ik veel meer teken. Maar ik hoef niet te wachten tot het volledige plaatje klopt, want ik leerde ondertussen dat elke stap één is waar we uit leren, waarvan we beter worden. Dat het goed is om te willen blijven groeien, om grenzen te verleggen. En voor dit project ben ik klaar. Het is met vallen en opstaan, met vragen en twijfels, geloof me maar. Maar ik ben klaar!

Nele | illustraL!EF (@nele.tekent) • Instagram-foto’s en -video’s

EEN MAGISCH AVONTUUR en EEN REIS VOL MAGIE | jeugd, fictie.

Auteur: Anneke Duym
Illustraties: Nele Bergmans
Vormgeving: illustralief
Uitgegeven door Anneke Duym en te koop via haar site www.happyangelteam.com

Ze komt ook op bezoek bij jou in de klas, dan neemt ze haar boeken, avonturen en gitaar mee!


JIJ en IK | Werkboek

Auteur: Melina Gorrebeeck
Illustraties: Nele Bergmans
Uitgegeven door Prentosaurus en te koop in mijn webshop.