Kleine Matroos (2023, De Eenhoorn)

Op de cover staat ‘vanaf 4 jaar’, maar het verhaal van Kleine Matroos is er duidelijk eentje waar je met jong(er) en oud(er) rond aan de slag kan gaan.

Nele geeft zowel solo- als duolezingen (samen met auteur Hanne De Meester).
Boeken kan via auteurslezingen.be
Deze lezingen volgen steeds dezelfde opbouw:

Korte inleiding en voorstelling/

Vertelmoment/
Na de introductie volgt er een vertelmoment en aan de hand van het boek, belicht Nele hoe belangrijk het is om met iemand te kunnen praten en om je gevoelens te tonen. Dat alle gevoelens er mogen zijn en dat je niet elke dag vrolijk hoeft te zijn. Dat er heel veel verschillende emoties kunnen passeren en je ze niet hoeft te verstoppen. Maar hoe makkelijk of moeilijk is dat precies? Daarnaast raakt ‘Kleine Matroos’ gevoelige thema’s aan als mentaal welzijn, zelfdoding, rouwverwerking en de draagkracht van KOPP. We zorgen ervoor dat die onderwerpen begrepen worden, door interactie met de groep.

Van droom tot boek/
‘Kleine Matroos heeft er drie jaar over gedaan om van wild idee uit te groeien tot een boek met een doordacht verhaal, ritme en stramien. De illustraties werden uitgewerkt in Procreate en Nele tekent live op tablet en laat graag zien hoe de illustraties tot stand zijn gekomen. Als onderdeel van de lezing, geven Nele en Hanne ook een inkijk in de wereld van boeken en uitgeverijen.

Workshop/
We gaan samen emoties tekenen.

Vraag & antwoord/
Tot slot is er ruimte voor vragen aan de illustrator en auteur. Welke onderwerpen mogen er nog in boeken aan bod komen? Welke verhalen missen ze in hun boekenkasten? En wie ziet zichzelf ooit een boek maken? Als schrijver, illustrator, vormgever of uitgever? Hanne en Nele zijn ook beide ervaringsdeskundigen, omdat ze van dichtbij een aantal zaken uit het boek meemaakten. Daarom is deze lezing ook interessant voor leerkrachten, kindercoachen, enzovoorts.

Kaftnamiddag of ander event/
Tekenen in mijn woonkamer-atelier is ongelooflijk fijn, ik zit heel graag in mijn cocon.
Maar het is ook waardevol om onder de mensen te komen en te tekenen. Het geeft absoluut een andere dynamiek en energie.

Contacteer me gerust om samen te bekijken hoe ik jouw evenement van een tekening kan voorzien!