Over mij/

Ik ben Nele (°1981), het gezicht achter de vrolijke illustraties van illustraL!EF. Ondanks ik ontzettend van tekenen hou, moet ik bekennen dat het hele pakket ongelooflijk leuk en uitdagend is. De afwisseling maakt het extra boeiend. Werken aan illustralief, doet me stralen!

Met Michaël aan mijn zijde, kan ik heel wat aan: verbouwen, grootbrengen van een pup, mama zijn, grote en kleine kwaaltjes, delen van geluk en verdriet. We zijn een topteam! Naast de 2 dochters wordt ons gezin vervolledigd door een hond, 2 katten, kippen en kanaries.

Ik werk thuis, in onze woonkamer. Perfecte werkplek of toch bijna altijd ;), middenin het leven in huis. We wonen in mijn geboortedorp Schoten, nabij Antwerpen.

Liefde voor planten en tuinieren, de verschillende seizoenen en ‘aarden’.

Fan van spullen een 2de leven geven. Dus werk ik aan een vintage bureau, zijn mijn ‘bureaulampen’ erfstukken en hebben we door de jaren heen al heel wat leuke meubels en andere spullen bij elkaar gesprokkeld.

De meest gestelde vraag “Dan heb je toch wel een creatieve opleiding gehad?”

In Sint-Maria, Antwerpen volgde ik 2 jaar publiciteit, maar daarvoor was het puur theorie in mijn opleidingen. Uiteindelijk vond ik mijn plek bij uitgeverij Het Bronzen Huis om er onder meer mooie boeken te lay-outen. Sinds juni 2020 mijn eigen illustralief, mijn eigen bedrijfje waar ik werk met passie, liefde en toewijding. Door de grafische opleiding heb ik een stevige basis in Photoshop, Illustrator en Indesign, want dat waren onze vakken naast cartoon & illustratie, waarnemend tekenen, fotografie enz.

Alles lijkt nu op zijn plaats te vallen, al ben ik altijd creatief bezig geweest. Dat wil niet zeggen dat ik me settel, want ik volg geregeld (online) opleidingen om mezelf uit te dagen en bij te leren.

Er blijven heel uiteenlopende uitdagingen op mijn pad komen. Ik blijf graag groeien en ben ook altijd op zoek naar nieuwe projecten. Aarzel dus niet om me te contacteren voor het jouwe!

Creatieve groetjes, Nele

Contact/
nele{at}illustralief.be

Auteurslezingen/
Nele Bergmans | Auteurslezingen

Boeken/

  • Neuswimpers (juni 2024, De Eenhoorn)
  • Kleine Matroos (2023, De Eenhoorn)
  • Een reis vol magie (2021, Anneke Duym)
  • Een magisch avontuur (2021, Anneke Duym)
  • Werkboek Jij en ik (2020, Prentosaurus)